Om Tromsø Klatreklubb

Tromsø Klatreklubb strever etter å være det naturlige samlingspunktet for alle som ønsker å drive med klatring i Tromsø og omegn, og tilrettelegge slik at alle føler seg velkommen som en del av klubbens klatremiljø.

Tromsø klatreklubb oppsto 18. oktober 1977, og har siden den gang gjort sitt beste for å "drive informasjon om klatresport og skape kontakt mellom klatreinteresserte, virke for deres interesser, samt fremme en klatresport med vekt på sikkerhet og vern om fjellmiljøet". 

TKK er medlem av Norges klatreforbund og er en av norges største klatreklubber, med over 2100 medlemmer!

Den viktigste aktiviteten er alle klatreopplevelsene vi gir oss ut på - som regel to og to i et tau eller med en støtdempende firkant på ryggen. Veivalget er det bare fantasien som begrenser - men førstevalgene er kanskje Kvaløygranitten sommerstid og Lyngen vinterstid.

Tromsø Klatreklubb er eneeier av Tromsø Klatresenter AS. Det flunkende nye klatresenteret er åsted for et utall aktiviteter og konkurranser, for alle aldersgrupper og ferdigheter. I tillegg holdes klatrekurs både inne og ute i sesongene.

Klubben eier og driver også Hollenderhytta, en sjelden perle i Kvaløyas alpine himmelrike. Og rett som det er gir vi ut medlemsbladet Stein og stegjern. Der kan man lese om medlemmers eskapader i nære og fjerne strøk, eller oppdatere seg på den heteste debatten i Tromsøs klatremiljø for tiden.