Hollenderhytta

er det beste stedet i livet. Den ligger som et ravnereir ute på stupet mot Blåmannsvikdalen, beskjedent balanserende på en avsats med Hollenderan selv tett i ryggen. På 6 ganger 4 meter samler den alt en klatrer kan trenge og alt en klatrer vil huske. Der oppe kan vi sitte i sørvendte solvegger og sprelle med beina sju hundre meter over Blåmannsvikdalen og ei sjumil over hverdagen, snike oss opp taulengde etter taulengde i linjelekker granitt, svinge øksene mot stålsikker snøis, balansere over den skjøreste blomkålsnø midtvegs mellom hav og himmel – eller sitte inne foran ovnen og forbanne det nordnorske klimaet…

Beste tomt på Kvaløya

... 

Hytta sto ferdig høsten 1982 og ble gjenoppbygd etter brann i 1985. Den er fullt utstyrt og åpen for alle. Overnatting koster 50 kroner natta for medlemmer. Anmarsjen tar 2 timer fra Vågen i Grøtfjord – 2 km i luftlinje og 750 høydemeter over Grøtfjordskaret.

Vis kart

Hva trenger du?

 • Klatreutstyr
 • Sovepose
 • Mat
 • Parafin til ovn og parafinlamper (3 liter pr vinterhelg)

Stort sett finnes det gass til et dobbelt kokebluss oppe på hytta, men dette er dessverre ikke noe du kan ta for gitt. Når hytta blir mye brukt, er det ikke alltid vi klarer å etterforsyne raskt nok.

Hytta har både vedovn og parafinovn, men dessverre har vi måttet gi opp å forsyne hytta med ved siden forbruket ble for stort og transporten for krevende. Men du kan alltids bære opp kubbene selv - eller ta med parafin til den andre ovnen.

I 2018 ble hytta oppgradert med solcelleanlegg etter en gavmild donasjon fra Atle og Eli Bakliden.

Hytteregler.

 1. Utesko skal tas av i forgangen. Gå ikke med stegjern eller vibramsåler inne.
 2. Innskriving i gjesteboka skal skje ved ankomst. Oppgi navn og gjerne mobil og epost.
 3. Medlemmer av TKK har fortrinnsrett til køyeplass.
 4. Ønsker om nattero/røykfri hytte skal respekteres.  ("Natt" = 24 - 06)
 5. Hver besøkende må ta med parafin og rødsprit til eget bruk.
 6. Søppel skal ikke ligge igjen på hytta eller i området.Ta med søppel, fersk mat og tomflasker ned. Matrester kan hives i komposten ved nordøstre bardunfeste.
 7. Rydd opp etter deg, sop golvet og steng alle vinduer før du går. 
 8. Vinduer og dører må lukkes omhyggelig. På vinteren må du også lukke vinduslemmen foran storvinduet, så ikke stormene knuser vinduet. 

Noen ønsker fra oss:

 • For å unngå fuktproblemer er det fint om du gjennomlufter hytta både når du kommer og før du går. Sett gjerne madrassene på høykant når du går, så det ikke samler seg fukt under dem.
 • Bruk parafinovnen til å holde varmen med. Spar på gassen (den er til koking), for den er det noen som må bære opp for deg.
 • Piss og tøm skyllevann og aske bak dassen - ikke foran døra eller sørveggen!
 • Tegn i hytteboka!

Betaling

100 kroner pr. natt for overnatting (50,- hvis du er medlem av TKK). Kan betales på følgende måter:

 • Overføre penger til konto 1503.47.41384. Merk med navn og hva det gjelder.
 • Vipps - 94507 TKK Klatrehytta.

For international transactions: IBAN NO03 1503 4741 384, BIC DNBANOKKXXX. International transactions will normally incur substantial transaction fees. Such fees should be covered by the payor, to allow Tromsø Climbing Club a net compensation of NOK 100 per person per night (NOK 50 for members).

Hytteansvarlig har siden tidenes morgen vært Stein Tronsdad. Han kan nås på telefon: 909 34 419

Velkommen opp!