Da skal vi gå i gang med 2 nye typer kurs. Det er grunnkurs i sikring på *Topptau og sikring på **Led. Vi kjører kurs både for barn/ungdom og voksne

Topptau og Led grunnkurs

GENERELL INFORMASJON

Kursene gir deltakerne innblikk i de mest grunnleggende kunnskapene omkring klatring og sikkerhet på innendørs klatrevegger. Fokus ligger først og fremst på kameratsjekk, kommunikasjon, sikrerens arbeid.
Etter endt kurs har du vært igjennom det som trengs for å drive sikker innendørsklatring på topptau/led, og det som kreves for å ta topptau -/eller brattkortet. Prøve er ikke inkludert i kursene, óg det er 2 ukers karantene etter endt kurs, men så kan det tas i påfølgende uker. Snart er du klar til å klatre og sikre på egen hånd!

*Ved klatring på topptau går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til sikreren. Klatreren klatrer altså på nesten stramt tau, og vil derfor ikke falle langt men bare bli hengende i tauet.

**Ved klatring på led går tauet derimot ikke via et toppfeste. Klatreren har tauet med fra bakken og klipper det inn på mellomforankringer, altså slynger med karabinere, som henger med jevne mellomrom på vei opp ruta.

Andre nyheter