Kurs & Treningsgrupper

Klatretrening med Joel Frans: Buldring og teknikkurs

Buldring med ruteskruer

Trener og rutesetter Joel Frans inviterer deg til buldring den 16. mars klokken 16:00-17:30. Alle er velkommen, og du betaler bare vanlig inngang. Ingen påmelding er nødvendig, men du må være minst 13 år gammel.

Videregående teknikkurs 2

Hvis du vil ha mer teknisk trening med Joel, kan du melde deg på videregående teknikkurs 2, som holdes den 23. mars klokken 20:00-21:30. Det er plass til 6 personer, og du må være minst 16 år gammel og kunne klatre minimum på grad 6a.

Introduksjonskurs i teknikk

Vi har et separat introduksjonskurs i teknikk hver oddetallsuke på søndager klokken 16:00.

Joel Frans' klatrekarriere

Joel Frans har laget en liten beskrivelse av hva han har gjort i løpet av sin klatrekarriere:

"Jeg har vært i overkant ivrig og reist rundt i store deler av verden og klatret. Jeg har buldret i Sør-Afrika, tatt lange turer i fjellene i Patagonia, funnet nye islinjer i Lofoten og nye buldreproblemer i hagen min i Ersfjorden. Jeg liker meg best i Nord-Norge på kald granitt eller på oppdagelsesturer i fjellene, sommer og vinter. Å finne nye ruter har alltid vært en stor del av min lidenskap for klatring - å oppdage om linjen går helt til topps eller å finne ut hvordan de nye buldreproblemene skal løses for at jeg skal klare det.

Jeg liker å utforske nye bevegelser og dele min kunnskap med andre, og det er derfor jeg liker å jobbe som rutesetter, instruktør og trener.

Erfaring som rutesetter

Jeg har jobbet som rutesetter av og på de siste 8 årene, de to siste årene på heltid for Tromsø klatresenter.

Nasjonale konkurranser og utdanningsstigen for rutesettere

Jeg jobber også med Norges Klatreforbund der jeg jobber som rutesetter for nasjonale konkurranser, og jeg er med på å utvikle utdanningsstigen for rutesettere.

Klatreinstruktør og trener

Jeg er sertifisert klatreinstruktør og trener 1, rutesetter 1 og rutesetterinstruktør 1 via NKF.

Utdanning og trenerjobb

På siden av jobben min tar jeg en universitetsutdanning i Sverige som trener innen klatring.

Jeg jobber også som trener for Tromsø klatreklubbs konkurransegruppe, ungdommene som er mest ivrige etter å konkurrere i Tromsø.

Andre nyheter